• "ТОМА" хит домаћи филм

     улаз: 350 динара 16.,17., 18.и 19. спетембра од 17 и од 20 часова  Позоришна сала Стара Пазова  трејлер Филм „ТОМА“ први је биографски филм у новијој домаћој кинематографији, чије линије приче прате Oпширније
  • 1

kontrabas ljubinko

 12. новембра у 19 часова
 Хол позоришне сале Стара Пазова
 улаз слободан

Вељко Белевић је један од најистакнутијих црногорских контрабасиста.Рођен је у Подгорици.Након завршене ниже и средње музичке школе започиње студије на Музичкој академији у Подгорици. Магистрира 2003.године са највећом оценом на Музичкој академији у Цетињу. Одржао је велики број концерата у земљи иностранству (Италија,Француска,Шпанија,Шведска,Русија,Словенија,Србија,Македонија....итд што као солиста,затим као члан различитих камерних састава(ТангоНова,Роyал Цонсорт Монтенегро,Андерба, квартет контрабаса ''Бассонегро''),као и члан различитих домаћих и Интернационалних Оркестара. Похађао је и завршио Мастер - клас код наистакнутијих светских виртуоза и педагога медју којима су: Лудwиг Стреицхер (Бец), Јеан-Марц Роллез (Париз),Ринат Ибрагимов (Лондон).. идр. Ради на Музичкој академији – Цетиње од 1998. године као стручни сарадник на различитим предметима; Контрабас, Камерна музика, Методика наставе гудачких инструмената,Историјски развој гудачких инструмената.Такодје ради и као професор контрабаса у музичкој школи ''Васа Павић'' у Подгорици. Његови ученици и студенти су освајали многобројне државне и медјународне награде.

Вида Белевић је дипломирани пијаниста. Нижу и средњу музичку школу је завршила у Колашину и Подгорици. Дипломирала је на Музичкој академији у Подгорици у класи руског педагога проф. Владимира Бочкарјова. Магистарске студије на одсјеку камерна музика је заврсила на Музичкој академији на Цетињу у класи проф.Чедомира Николића.У току школовања добитник је више републичких и савезних награда (Подгорица, Котор, Сарајево, Београд...идр). Њена каријера је пропраћена великим бројем концерата одржаним у земљи и иностранству, као и сарадњом са истакнутим уметницима. Била је и члан трија “Виртуози Монтенегра” са којима је успешно наступала. Пратећи студенске такмичарске и концертне програме, Вида Белевић се показала као изврстан клавирски сарадник који је умногоме допринио успеху студената на државним и међународним такмичењима, као и на њиховим јавним представљањима. Осим тога њен музикалитет, одњеговани тон и смисао за обликовање фразе били су запажени и на другим концертима.Ради као виши стручни сарадник на предмету Клавирски практикум, и као клавирски сарадник у класи контрабаса на Музичкој академији - Цетиње.

Јавне набавке и конкурси

javne nabavke konkursi
The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere

Наши пријатељи

opstina stara pazova  rtvsp  cistoca sp  vodovod stara pazova  medius    sur sana  caffe retro  m studio stp    images

Културни информатор

image

Октобар 2020

Културни информатор за месец октобар 2020. године. Oпширније
image

Фебруар 2020

Културни информатор за месец фебруар 2020. године. Oпширније
image

Новембар 2019

Културни информатор за месец новембар 2019. године. Oпширније
image

Октобар 2019

Културни информатор за месец новембар 2019. године. Oпширније
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4