Концерти

Ciklus koncerata klasične muzike - BASSONEGRO

Petak, 20. oktobar u 20 časova
Slovačka evangelička crkva Stara Pazova
Ulaz je slobodan!

 

Kvartet kontrabasa
 
/

 

 

 

 

 

 

Ciklus koncerata klasične muzike - Trio "Spirito Gentil"

Четвртак, 28. септембар у 20 часова
Хол позоришне сале Стара Пазова
 улаз: слободан

 

Флаута, клавир, контрабас
 
Бах, Форе, Рахмањинов
/

 

 

 

 

 

 

Циклус концерата класичне музике

Четвртак, 22. јун у 20 часова
Хол позоришне сале Стара Пазова
 улаз: слободан

 

 
Зорица Опачић - Клавир
 
Ратко Боровац - Тамбура
/

 

 

 

 

 

 

Koncert FS "Klasy" - Godišnji koncert FA Klasije

cmelik 1
 Недеља, 28. мај  у 19:30 часова
 Позоришна сала Стара Пазова
Годишњи концерт ФА "Клас" СКУС-а "Јанко Чмелик".

 

 

 

 

 

 

 

Циклус концерата класичне музике

Среда, 24. мај у 20 часова
Хол позоришне сале Стара Пазова
 улаз: слободан
 
Ивана Тодоровић - Клавир
 
Љиљана Миливојевић - Флаута
/

 

 

 

 

 

 

- Ciklus koncerata ozbiljne muzike -

Sreda, 26. april sa početkom u 19 časova
Slovačka evangelička crkva u Staroj Pazovi
 ulaz: slobodan

Učestvuju: Onur Oskaja (Kontrabas, Turska), Ljubinko Lazić (Kontrabas, Srbija), Senka Simonovič (Klavir, Srbija)..

 
 
 
/

 

 

 

 

 

 

Циклус концерата класичне музике - БЕЛТАНГО

Среда, 29. март у 20 часова
Хол позоришне сале Стара Пазова
 улаз: слободан

ALEKSANDAR NIKOLIĆ – Bandoneonista i kompozitor, rođen je 1973. godine, diplomirao je 1997. na Muzičkoj Akademiji u Bratislavi / Slovačka Dugo godina radio je kao profesor i direktor Srednje muzičke škole „Dr Vojislav Vučković“ u Beogradu, gde je sa svojim učenicima postizao vrhunske rezultate, da bi se u poslednjih nekoliko godina potpuno posvetio koncertnoj aktivnosti i kompozitorskom stvaralaštvu. Aleksandar Nikolić važi za prvog koncertnog bandoneonistu sa prostora Jugoistočne Evrope koji je tokom više od 20 godina umetničkog rada ostvario preko 1.000 koncerata u 30 zemalja sveta. Promovišući bandoneon kao specifičan instrument čiju primenu prepoznajemo u tradicionalnoj i modernoj tango muzici, ali i u klasičnoj i savremenoj muzici sarađivao je kao solista sa velikim brojem orkestara. - Wuppertal Symphony orchestra / Germany - Istanbul Philharmony orchestra / Turkey - Hanoi Symphony orchestra / Vietnam - Ho Schi Min Opera&Ballet Symphony orchestra / Vietnam - Sofia AGBU Symphony orchestra / Bulgaria - Budapest Chamber orchestra / Hungary - Zagreb Soloists chamber orchestra / Croatia - Macedonian Philharmony orchestra / Macedonia - Belgrade Philharmony orchestra / Serbia - Gudači Svetog Đorđa / Serbia Nastupao je kao solista sa eminentnim dirigentima: Daniel Smith (Australia), Le Fi Fi (Vietnam) , Fusao Kajima (Japan), Dorian Wilson (Usa), Vladimir Kulenovic (Usa), Bedros Papazian (Armenia), Berislav Skenderovic (Croatia), Bojan Suđić (Serbia)... Nastupa i u tandemu sa poznatim instrumentalistima: Roberto Aussel / gitara (Argentina), Costas Cotsiolis / gitara (Grčka), Zoran Todorovich / tenor (Nemačka), Carlos Buono / bandoneon (Argentina), Zoran Anić / guitar (Serbia), Petar Maric / accordion (Serbia) Kao umetnički direktor vodio je nekoliko internacionalnih produkcija: Maria de Buenos Aires – opera / Zagreb theatre Vatroslav Lisinski - Croatia Barrios de Tango / Aix Les Bains theatre – France Tango De mi Vida / Palermo Golden theatre – Italy Colores de Tango / Manuel theatre La Valetta – Malta Harmonia coreodrama / Cankarjev dom concert hall – Ljubljana – Slovenia Osnivač je kvinteta Beltango sa kojim je nastupao na velikom broju festivala sirom sveta (Buenos Aires, Paris, Berlin, Copenhagen, Stockholm, Warsawa, Prague, Toulouse, Strasbourg, Bregenz, Milano, Zurich, Budapest, Santorini, Salzburg, Trieste, Montpellier, Tampere, Nantes, Dortmund, Leipzig...) Svojim kompozicijama iz stvaralackog opusa Balkango daje specifican pecat nastanku novog orkestarskog zvuka u kojem se bandoneon javlja u ulozi soliste a koji u svom muzičkom rečniku koristi i elemente naše muzičke baštine. Nosilac je nagrade “Astor Piazzolla Music Award” kao i plakete koju mu je dodelilo Ministarstvo kulture Buenos Airesa za doprinos u negovanju kulturne baštine pod okriljem UNESCO-a Ovom prilikom predstaviće se publici u duetu sa svojom suprugom, pijanistkinjom Ivanom Nikolić, sa kojom čini okosnicu kvinteta Beltango

 
 

IVANA NIKOLIĆ – pijanista i vokal Rođena je 1975. godine u Beogradu Diplomirala je 1998. na FMU u Beogradu – odsek klavir, u klasi prof. Tijane Humo, a 2001. diplomirala je i na odseku solo-pevanje, u klasi prof. Aleksandre Ivanović. Tokom petnaestogodišnjeg pedagoškog rada u SMŠ Dr Vojislav Vučković učenici iz klase Ivane Nikolić osvojili su brojna priznanja i nagrade na medjunarodnim i domaćim takmičenjima. Prof. Ivana Nikolić je vrlo aktivna i na koncertnom podijumu, kao stalni član našeg renomiranog kvinteta „Beltango“ sa kojim je nastupala kao instrumentalista i vokalni solista na velikom broju internacionalnih festivala širom sveta (Argentina, Finska, Francuska, Švedska, Nemačka, Švajcarska, Malta, Austrija, Poljska, Italija, Mađarska, Bugarska, Slovenija, Hrvatska, Grčka...). Ostvarila brojne trajne audio i video zapise za potrebe RTS-a Tokom 2019. godine ostvarila je koncertne nastupe u operi u Strasbourgu / Francuska, u operi u Detmoldu / Nemačka, Konzerthausu u Insbrucku / Austria, kao i na festivalima u St Moritzu, Montpellieru, Zurichu, Brestu, Bonnu, Trstu, Copenhagenu, Novom Sadu.

 
/

 

 

 

 

 

 

Сандра Силађев - Представа: "Дејт"

Среда, 08. март у 20 часова
Позоришна сала Стара Пазова
 улаз: 1200 динара

Karte možete kupiti svakog radnog dana od 8 do 14 časova na biletarnici pozorišne sale u Staroj Pazovi.

/

 

 

 

 

 

 

 

Циклус концерата класичне музике

Петак, 24. фебруар у 20 часова
Хол позоришне сале Стара Пазова
 улаз: слободан

Srđan Sretenović (Beograd, Srbija) je violončelista, autor muzike za violončelo i električno violončelo, a dirigovanjem se bavi od 2018. godine. Član je Ansambla za novu muziku Gradilište, u čijem je i umetničkom veću. Nastupao je kao solista sa Gudačima sv. Đorđa, kamernim orkestrom Camerata Accademica iz Novog Sada, Simfonijskim orkestrom RTS-a, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Orkestrom Vojske Srbije i sa horom Collegium Musicum. Kao solo violončelista nastupao je u više simfonijskih orkestara kao što su Beogradska filharmonija, Camerata Serbica, Novi simfonijski orkestar Makris, Crnogorski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar Boljšoj festivala, kao i Simfonijski orkestar EUphony iz Graca (Austrija). Godine 2005. bio je finalista takmičenja Muzičke omladine u Beogradu. Dobitnik je više nagrada časopisa Muzika klasika i nagrade Aleksandar Pavlović sa Ansamblom za novu muziku Gradilište. Srđan redovno nastupa na domaćim i inostranim festivalima kao što su Čelo fest, BEMUS, A-TEMPO, NOMUS, NIMUS, Mokranjčevi dani i Međunarodna tribina kompozitora u Beogradu. Od 2015. godine bavi se i autorskim radom gde se posebno izdvojila kompozicija "Četiri songa iz jedne varljive filmske slike" za violončelo i gudače. Premijerno je izvedena u novembru 2018. godine sa Gudačima sv. Đorđa u Galeriji RTS-a u Beogradu. Srđan je osnivač i umetnički direktor muzičkog festivala Čeloton (Cellothon Music Festival), koji je po prvi put održan u oktobru 2019. godine u Beogradu. Takođe, Srđan je osnivač i umetnički direktor Kamernog ansambla 13 gudača sa kojima je objavio CD Komadi vremena i nastupio u formi gudačkog kvarteta i gudačkog orkestra na Festivalima Kvartetijada, Festival u čast Predragu Miloševiću u Knjaževcu, Mokranjčevi dani, Međunarodna Tribina kompozitora u Beogradu i na BEMUS-u. Snimao je za radio i televiziju Beograd, ansambl Gradilište, kao i za CD produkciju Muzičkog informativnog centra i Muzikološko društvo Srbije. Od 2021. godine angažovan je kao Umetnički direktor Škole za muzičke talente. Zaposlen je kao vanredni profesor na Katedri za gudačke instrumente na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

 
 

NEDA HOFMAN-SRETENOVIĆ (Beograd, 1977) diplomirala je u klasi prof. dr h. c. Arba Valdme na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu (1999). U istoj klasi završila je i studije na Hochschule für Musik u Kelnu (2002), kao stipendista DAAD-a (Deutscher Akademischer Austausch Dienst). Magistrirala je u klasi prof. Rite Kinke na Akademiji umetnosti u Novom Sadu (2004). Godine 2015. doktorirala je kamernu muziku u klasi prof. Zorice Ćetković na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na temu Problemi interpretacije i tehničke realizacije elektroakustičkih dela. Bavi se izvođenjem savremene muzike. Godine 2011. osnovala je Ansambl za novu muziku Gradilište, s kojim je od njegovog nastanka do danas održala preko trideset koncerata u zemlji i inostranstvu (Litvanija, Crna Gora, Hrvatska, Izrael). Kao solista i kamerni muzičar, nastupala je u Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Grčkoj, Makedoniji, Južnoafričkoj Republici, Namibiji i Bocvani. Nastupala je sa Simfonijskim orkestrom Radio-televizije Srbije, Kamernim orkestrom Gudači sv. Đorđa, Beogradskim gudačkim orkestrom Dušan Skovran, Gudačkim orkestrom Camerata Academica, kao i sa ženskim akademskim horom Collegium musicum. Snimala je sa Simfonijskim orkestrom Radio Beograda, za produkciju Muzičkog informativnog centra, produkciju Ansambla za novu muziku Gradilište, i za Muzikološko društvo Srbije. Dobitnica je nagrade „Aleksandar Pavlović“ za promociju srpske muzike u zemlji i inostranstvu, koju dodeljuje Udruženje kompozitora Srbije (2017, 2020). Zaposlena je kao viši umetnički saradnik na Katedri za gudačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Program:

L. Bokerini: Sonata G-dur za violončelo i klavir 1. Largo 2. Alla militare 3. Minuetto

R. Štraus: Sonata F-dur za violončelo i klavir 1. Allegro con brio 2. Andante ma non troppo 3. Allegro vivo

A. Pjacola: Le Grand Tango za violončelo i klavir

 
/

 

 

 

 

 

 

Концерт - ВИС АГАПЕ

Субота, 25. фебруар у 20ч
Дом културе Нова Пазова
 улаз: слободан

ВИС “АГАПЕ” је основан 2020. Године у Београду. Бенд чине Александар Гајшек (глас, гитара) и Жељко Савић (екс Бијело Дугме, глас, гитара), као и многи пратећи музичари. Репертоар групе чине концептуално-циклусни програми рок и поп музике бивше Југославије у музичкопоетској форми водвиљског типа. Састав је до сада одржао концерте у многим културним центрима у Београду и Србији а имали су и први концерт у иностранству и то на Малти којим су започели светску турнеју. Град Београд им је доделио награду Звезде Београда за најбољи програм из области културе за 2021.

/

 

 

 

 

 

 

 

Јавне набавке,конкурси и планови

javne nabavke konkursi
The Betst bookmaker bet365 Review
How to register at bookamkersHere

Наши пријатељи

opstina stara pazova  rtvsp  cistoca sp  vodovod stara pazova  medius    sur sana  caffe retro  m studio stp    images

kултурни информатор

image

ИНФОРМАТОР - ЈУН 2024

Културни информатор за месец јун 2024. године. Опширније
image

Мај 2024

Културни информатор за месец мај 2024. године. Опширније
image

Април 2024

Културни информатор за месец април 2024. године. Опширније
image

Март 2024

Културни информатор за месец март 2024 Опширније
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5